نوشته شده توسط : تاجر ایرانی

 

مقدمه:

اینترنت یکی از با نفوذ ترین تکنولوزی های جدید ارتباطی است که همه ابعاد زندگی بشر را تحت تاثیر عظمت نفوذ قرار داده است و به نوعی همه ابعاد حیات فردی و جمعی ما متاثر از این تکنولوژی ارتباطی و سایر تکنولوژی ها است.

توسعه جوامع به ویژه جوامعی که  جهان سوم ، پیرامونی و توسعه نیافته نامیده شده اند، یکی از مقولات مهمی است که  اینترنت در کند شدن یا تسریع آن تاثیر اجتناب ناپذیری دارد.

در این مقاله سعی شده است ابعاد مختلف تاثیر اینترنت بر توسعه جوامع بررسی شود .

.

در زمینه ارتباطات و توسعه دو دیدگاه عمده وجود دارد :

 دیدگاه خوش بینانه  ، دیدگاه بدبینانه .

در دیدگاه مثبت (خوشبینانه) که در رأس موضع گیری های آن نام افرادی چون شرام و راجرز دیده  می شود و مبتنی بر الگوی حاکم یا الگوی علی وخطی است اصل بر این است که تسریع در رونق و بهره برداری از منابع ، رونق اقتصادی نقش رسانه ها در توسعه اجتماعی و تاثیر این توسعه بر توسعه اقتصادی از پیامد های مثبت ارتباطات و توسعه است.

اما از دیدگاه بدبینانه ، ارتباطات، لزوما توسعه را تسهیل نمی کند و مصرف زدگی و ایجاد نوعی وابستگی کشورهای جهان سوم و توسعه نیافته به کشورهای پیشرفته در بعد اقتصادی ، خودباختگی ، ازخودبیگانگی و اشاعه فرهنگ مهاجم و مسلط در فرهنگ های غیر بومی از پیامد ها و تبعات منفی ارتباطات و توسعه محسوب می شود.

 

تاثیر اینترنت بر ابعاد مختلف توسعه :

در خصوص دیدگاههای خوشبینانه و بدبینانه نسبت به ارتباطات توسعه اجمالا مطالب آورده شد .

عده ای از صاحبنظران حوزه ها و علوم مختلف به تفصیل درباره پیامد های مثبت و منفی تاثیرات در ابعاد مختلف توسعه اعم از سیاسی ، فرهنگی ، اقتصاد ، اجتماعی و .. سخن  گفته اند.

عده ای معتقدند که اینترنت به همان اندازه که در توسعه اقتصادی جوامع می تواند موثر باشد، در بعد فرهنگی می تواند هزینه های ناخواسته ای تحمیل کند که این هزینه ها در کشورهای پیرامونی ، توسعه نیافته یا در حال توسعه به مراتب بیشتر است.

اینترنت و توسعه فرهنگی :

اطلاع رسانی الکترونیکی ، ایجاد ارتباط آموزشی ، فراهم کردن زمینه پژوهشی و علمی در نقاط مختلف دنیا ، آموزش الکترونیکی، اتصال به کتابخانه های پیشرفته و غنی ، پژوهش از طریق مجلات و .. بخشی از پیامد ها و تاثیرات مثبت اینترنت در بعد فرهنگی است.

اما از سویی عده ای معتقدند که اینترنت در این حوزه تبعات منفی چون تضعیف ارزش های بومی ، تشدید بی هویتی ها و از خودبیگانگی ، مصرف گرایی و رشد فرهنگ مصرف ، رواج  بد آموزی و مواد خلاف اخلاق ، عدم رعایت حقوق مولفان و خلاقان فرهنگی را در پی خواهد داشت.

اینترنت و توسعه اجتماعی :

در حوزه توسعه اجتماعی ، صاحبنظران از گسترش خدمات الکترونیکی ، توسعه اشتغال ، خلق اجتماعات و خودگردان گشودن افق های تازه بین اجتماعات و فرهنگ ها و … به عنوان ایعاد مثبت نفوذ اینترنت نام می برند؛ اما مواردی چون تبدیل انسان به موجودی تک بعدی و گوشه گیر ، بیکاری و بیماری الکترونیک ، شکل گیری زندگی اینترنتی در ارتباطات فردی بدون توجه به دنیای پیرامون ، تهدید حریم شخصی افراد ، حذف زندگی قبیله ای و ایجاد جماعت جهانی ارتباطات منفی ورود و نفوذ اینترنت در زمینه توسعه اجتماعی است.

اینترنت و توسعه سیاسی  :

صاحبنظران علوم سیاسی معتقدند که اینترنت در بعد توسعه سیاسی آثار مثبتی چون انتشار و کسب آزادانه اطلاعات ، تاثیر گسترده بر افکار عمومی و جهت دهی به آن اصطلاحات ساختاری کلی و جزئی در جوامع ، دموکراسی الکترونیکی ، ساماندهی انتخابات و .. به دنبال داشته است.

تبعات منفی نفوذ اینترنت در توسعه سیاسی هم مواردی چون تهدید حاکمیت ملی ، کوچک شدن حریم انسان هاست ؛ همچنین تحت تاثیر آن مفهوم دولت تغییر کرده و مفهوم جهان چند مرکزی ( نظریه مرکز – پیرامونی ) جایگزین جهان دولت محوری شده است؛ به طوری که با گسترش اینترنت عده ای از دانشمندان نظریه پایان جغرافیا را مطرح کرده اند.

اینترنت و توسعه اقتصادی :

همان طوریکه گفته شد اینترنت بیشترین تاثیر مثبت را در بعد اقتصادی توسعه جوامع بر جای گذاشته است.

 در این بخش بشر شاهد تحولاتی چون ایجاد اشتغال از راه دور ، بانکداری الکترونیکی ، خرید و فروش الکترونیکی ، تسهیل خدمات اداری  و گمرکی ، تجارت در گردش ، بین المللی شدن بازار تولید ، تامین نیروی انسانی شرکت های بزرگ ، بررسی عمیق وضعیت اقتصادی در دنیای امروز ، تسریع در مبادلات اقتصادی ، دسترسی انسان به بازارهای جدید کاهش هزینه های خرید ، حذف کاغذ بازی ، سهولت در معرفی کالا ها ، ارتقای قدرت مشتری در برابر فروشنده بوده است. هزینه های ناخواسته نفوذ اینترنت در اقتصاد جوامع هم کم نیستند.

غنای اطلاعاتی و در اختیار داشتن نرم افزارهای لازم در کشورهای پیشرفته در نتیجه شکل گیری نوعی استثمار نامرئی تبلیغ زندگی مصرفی سرمایه داری ، ایجاد نوعی وابستگی کشورهای پیرامونی به مرکز و تشدید این وابستگی ، عمیق شدن حفره فقر بین جوامع فقیر و غنی و ... بخشی از تبعات منفی و هزینه های ناخواسته ورود اینترنت در اقتصاد جوامع محسوب می شود.

کشورهای توسعه نیافته و توسعه اینترنت :

به نظر می رسد جریان نابرابر اطلاعات بین کشورهای مرکز و پیرامون به عرصه تکنولوژی های ارتباطی و از جمله اینترنت کشیده شده و مشکلات موجود به دغدغه جوامع مختلف به ویژه جوامع توسعه نیافته تبدیل شده است .

آمریکا محوری یکی از این مشکلات است؛ از لحاظ کاربران اینترنت ، پایگاهها و جهت جریان ترافیک اینترنتی این کشور بیشترین سهم را دارد که  این سهم در سیاستگذاری ارتباطی هم نمود  پیدا کرده است.

توزیع کاربران اینترنتی هم نا برابر است و در مواردی عدم توازن در این زمینه بسیار مشهود است؛ به عنوان مثال بر اساس آمارها در فرانسه تعداد میزبانان به اندازه تمامی آمریکای لاتین و حوزه دریای کارائیب است همچنین استفاده کنندگان اینترنت در نیویورک بیش از  کاربران قاره آفریقاست.

کمبود زیر ساخت ها مانع بزرگی در افزایش دسترسی به اینترنت در جوامع توسعه نیافته است که تجدید نظر در سیاستگذاریهای ارتباطی به ویژه در حوزه تلفن و ... را ضروری ساخته است.

عامل دیگر غالب بودن زبان انگلیسی در اینترنت است ، بر اساس نتیجه یک تحقیق که توسعه موسسه internet society بیش از 80 در صد صفحات اینترنت انگلیسی است در حالی که فقط زبان مادری 57 در صد کاربران انگلیسی است.

غلبه انزوای فیزیکی و روانی عامل مهمی در این زمینه است و اغلب کشورهای در حال توسعه به دلیل مشکلات مذکور از انزوای اقتصادی و کمبود اطلاعات رنج می برند.

چه باید کرد؟

تقویت زیر ساخت های ارتباطی مانند : تلفن و ... پشتیبانی دولت ها ازکاربران اینترنت ، افزایش مشارکت بخش خصوصی ، ارتقای بازار رقابتی خدمات اینترنتی ، فراهم کردن آدرس مجازی پست الکترونیک برای تمام شهروندان ، ایجاد زمینه دسترسی قابل قبول برای مدارس ، دانشگاهها ، کتابخانه ها و سایر موسسات علمی ، پژوهشی و .. عمومی، باز شدن بازارهای ارتباطات راه دور بر روی طیف وسیعی از سرمایه گذاران در کشورهای توسعه نیافته و مواردی از قبیل راهکارهایی برای گسترش اینترنت به ویژه در حال توسعه و کاهش  نابرابری های موجود است .

 ایران در بین کشورهای جهان رتبه 86 کشور را در زمینه دسترسی دیجیتال را داراست و در زمره کشورهای با دسترسی بالا قرار دارد ولی باز هم می توان با برنامه ریزیها و  بودجه های کافی و مناسب ، زمینه گسترش و دسترسی همگانی به اینترنت فراهم شود.



:: موضوعات مرتبط: علوم اینترنت , ,
:: بازدید از این مطلب : 294
|
امتیاز مطلب : 18
|
تعداد امتیازدهندگان : 5
|
مجموع امتیاز : 5
تاریخ انتشار : پنج شنبه 30 دی 1389 | نظرات ()
نوشته شده توسط : تاجر ایرانی

نكاتي براي افزايش سرعت ويندوز xp ین نکات شاید بتوانند در افزایش سرعت ویندوز شما موثر باشد .

) سرويسهاي اضافي را غير فعال كنيد:

دستور MSCONFIG را در منوي Run اجرا نماييد. در قسمت Services تيك مربوط به عبارات زير را در صورتي كه به هيچ شبكه اي متصل نيستيد برداريد و سيستم را RESTART كنيد.

*

Alerter
*

Fast User Switching Com...
*

TCP/IP NetBIOS Helper
*

Remote Desktop Help Se...
*

Themes
*

Universal Plug and Play...
*

Wireless Zero Configur...



2) حذف برنامه هاي مقيم حافظه:

بعد از نصب برخي از برنامه ها آيكن آن نرم افزار در Task bar در قسمت System Tray ظاهر مي شود. اين بدان معني است كه فايلي براي دسترسي سريع همواره قسمتي از حافظه را اشغال مي كند. براي حذف اين برنامه ها نيز همانند روش فوق بعد از اجراي دستور MSCONFIG در قسمت RUN در منوي باز شده قسمت Startup را انتخاب و تيك برنامه هاي غير ضروري را برداريد و سيستم را RESTART كنيد.



3) تصوير پشت زمينه Desk top را برداريد.



4) حذف جلوه هاي تصويري ويندوز:

روي my computer راست كليك كنيد و درمنوي ظاهر شده قسمت Advanced را انتخاب كنيد و روي setting مربوط به Performence كليك كنيد. اكنون در قسمت Visual Effects مي توانيد هر كدام از مواردي را كه نمي خواهيد غير فعال كنيد تا بار سيستم كم شود.



5) مرتب كردن ديسك (Defragmentor)

البته در اين كار زياده روي نكنيد چون فشار زيادي به هارد ديسك وارد مي شود. براي كم كردن از اين فشار فايل هاي غير ضروري را از هارد ديسك پاك كرده و يا روي CD كپي كنيد.



6)سريعتر شدن نمايش منوها و پنجره ها

ويندوز براي طبيعي جلوه دادن نمايش منوها و باز و بسته شدن پنجره ها اين حركات را بصورت انيميشن نشان مي دهد كه اين خود بار اضافه اي را به سيستم تحميل مي كند و از سرعت آن مي كاهد. براي غير فعال كردن آن مسير زير را طي نماييد:

HKEY-CURRENT-USERControl Panel Desk top Windows Metrics

حال به مقدار رشته اي MinAnimate مقدار صفر بدهيد و سپس سيستم Restart را كنيد.



:: موضوعات مرتبط: علوم کامپیوتر , ,
:: بازدید از این مطلب : 303
|
امتیاز مطلب : 16
|
تعداد امتیازدهندگان : 4
|
مجموع امتیاز : 4
تاریخ انتشار : پنج شنبه 30 دی 1389 | نظرات ()
نوشته شده توسط : تاجر ایرانی
اگر از کاربران یاهو مسنجر باشید، حتمأ برای شما نیز پیش آمده است که پس از اینکه فردی ID شما را Add می‏کند، پشیمان شده‏اید و دیگر دوست ندارید فرد مورد نظر شما را در لیست دوستان خود داشته باشد. اما دیگر خودتان نمی‏توانید جهت پاک کردن IDتان از لیست فرد مورد نظر اقدامی کنید. می‏توانید فرد را Ignore کنید اما نمیتوانید ID خود را از لیست دوستانش حذف کنید و به نوعی گرفتار می‏شوید. در گذشته، برنامه‏های مختلفی جهت انجام این کار ساخته شده‏اند، اما همگی مشکلاتی داشته و یا در حال حاضر از کار افتاده‏اند. اما هم اکنون در این ترفند قصد داریم نحوه پاک نمودن ID خودتان از Add List افراد دیگر در یاهو مسنجر را به روشی بسیار ساده بیان کنیم. بدون نیاز به نرم‏افزار و بدون اینکه فرد مورد نظر بویی از این موضوع ببرد، مگر اینکه خودش دقت کند و ببینید دیگر شما در لیست دوستانش نیستید!

برای اینکار:
کافی است به آدرس اینترنتی زیر مراجعه کنید:
http://www.vizgin.com/remover.php
پس از باز شدن صفحه، سه فیلد مشاهده می‏کنید.
در فیلد اول، ID خودتان را که قصد دارید از لیست فردی پاک کنید را وارد نمایید.
همچنین در فیلد دوم، پسورد ID خود را وارد کنید.
نهایتأ در فیلد سوم یعنی ID، Victim's ID فرد مورد که قصد دارید خود را از Add Listش پاک کنید را وارد نمایید.
در پایان بر روی آیکون سطل آشغال کلیک کنید.

پس از چند ثانیه، در صورتی که پیغامی با عنوان Your ID has been successfully removed from victim's addlist دریافت کردید، ID شما با موفقیت از Add List فرد مورد نظر پاک شده است.

اما به چند نکته مهم دقت کنید:
در صورتی که با پیغام Victim should be offline روبه‏رو شدید، بدین معنی است که فرد مورد نظر در حال حاضر آنلاین است و امکان پاک کردن ID شما از لیست او در حالی که آنلاین است وجود ندارد. در نتیجه این کار را در زمان دیگری که فرد آفلاین است انجام دهید.
اگر با پیغام Your Username or password is wrong روبرو شدید، ID و پسوردی که وارد کرده اید غلط بوده است. مجدد آن را به شکل صحیح وارد نمایید.
ممکن است این سوال برای شما پیش بیاید که چه نیازی به وارد کردن ID و پسورد خودتان است؟ با کمی تأمل متوجه خواهید شد قطعأ سیستم برای اینکه بتواند ID شما را از لیست فرد پاک کند بایستی به حساب کاربری شما لوگین کرده و سپس اقدام نماید. در غیر این صورت هر ID که وارد می‏کردید از لیست فرد حذف می‏شد! که قطعأ امنیت یاهو انقدر پایین نیست. در نتیجه نگرانی امنیتی از وارد کردن پسورد خود نداشته باشید.
همچنین پیش از انجام اینکار، در صورتی که با ID خود در یاهو مسنجر لوگین هستید از آن Sign Out کنید.

در پایان جهت فهم بیشتر مثالی می‏زنیم.
فرض کنید ID ما tafrihi و پسورد آن iran است و قصد داریم ID خود را از Add List فردی با ID به نام persia پاک کنیم. اطلاعاتی که بایستی در http://www.vizgin.com/remover.php وارد کنیم از بالا به پایین اینگونه است:
Your Username: tafrihi
Your Password: iran
Victim's ID: persia
با کلیک بر روی آیکون سطل آشغال، آی‏دی tafrihi که ID ما است، از لیست دوستان persia حذف می‏شود.


:: موضوعات مرتبط: علوم اینترنت , ,
:: بازدید از این مطلب : 152
|
امتیاز مطلب : 1
|
تعداد امتیازدهندگان : 1
|
مجموع امتیاز : 1
تاریخ انتشار : پنج شنبه 30 دی 1389 | نظرات ()